În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea guvernului de aprobare a cotelor generale de credite noi pentru categoriile prioritare de salariați beneficiari din administrația publică. Mai precis, este vorba despre trei categorii; medici, politisti si militari, care vor putea beneficia de împrumuturi cu dobândă 0%. Cotele generale de împrumuturi facilitate pentru administrația publică pentru acest an sunt de 300 și vor fi împărțite între medici, angajați ai Poliției de Stat și militari ai Forțelor Armate. Sunt disponibile 100 de cote pentru fiecare dintre categorii.
Beneficiarii sunt selectați pe baza unui sistem de punctare, iar în cazul în care sunt mai mulți candidați cu puncte egale decât cotele stabilite, selecția acestora se va efectua conform sistemului de punctare, determinat de însăși instituția beneficiară.

Hotărâre
PENTRU APROBAREA COTELOR GENERALE DE NOI CREDITE PENTRU CATEGORIILE PRIORITARI DE SALARIATI BENEFICIARI DIN ADMINISTRAȚIA PUBLICA
Cotele generale de împrumuturi facilitate pentru administrația publică pentru anul 2023 sunt de 300, care se împart astfel:
a) 100 pentru medicii din sistemul public de sănătate;
b) 100 pentru angajaţii Poliţiei de Stat;
c) 100 pentru Forţele Armate.

  1. Pentru categoriile definite la literele „b” și „c”, de la pct. 1, din prezenta hotărâre, beneficiare sunt noile familii, create ca urmare a căsătoriei încheiate în fața ofițerului de stare civilă, care se selectează pe baza sistemului. de punctare, definite în tabelul 1 atașat prezentei decizii.
  2. Pentru categoria definită la litera „a”, pct. 1, din prezenta decizie, beneficiarii sunt selectați pe baza sistemului de punctare, definit în tabelul 2 atașat prezentei decizii.
  3. În cazul în care sunt mai mulți candidați cu puncte egale decât cotele definite la pct. 1 din prezenta hotărâre, selecția acestora se va efectua conform sistemului de punctare, determinat de însăși instituția beneficiară.
  4. Angajații administrației publice beneficiare beneficiază de împrumuturi cu dobândă 0%.
  5. Ministerul Finanțelor și Economiei, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul de Interne și Ministerul Apărării sunt însărcinate cu punerea în aplicare a prezentei hotărâri.
    Prezenta hotărâre intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.
GIF Image