Consiliul de conducere al Radio-Televiziunii Publice Albaneze a ales cu 9 voturi din cei 9 membri prezenți la ședința plenară, pe directorul general al RTP dl Alfred Peza.
Candidatura lui Peza a fost unul dintre cei trei candidați care s-au prezentat în ședința publică organizată de Consiliu. În ședința publică s-a programat ascultarea a 4 candidați care s-au calificat la concurs, însă unul dintre aceștia, Helidon Haliti, a anunțat Consiliul de conducere că din motive de sănătate s-a retras din concurs.
Ședința plenară a Consiliului de Conducere a început cu audierea candidaților la funcția de Director General, respectând ordinea alfabetică. Candidații au prezentat principalele puncte ale platformelor lor unde, potrivit acestora, s-a dorit să consolideze mass-media publică RTSH, aducând-o mai aproape de telespectatori și servind interesul pentru informarea publică.
La finalul audierilor, cei 9 membri ai Consiliului au votat în secret alegerea noului lider al Radio-Televiziunii Publice Albaneze.
Anunțarea rezultatului l-a făcut pe domnul Alfred Peza să devină câștigător pentru postul de Director General care, conform legii, își exercită atribuțiile pentru următorii 5 ani.

GIF Image