Fiecare instituție a statului va trebui să reducă consumul de energie electrică în măsura de 15% din energia consumată cu factura anului precedent. Această măsură a fost făcută publică de viceprim-ministrul și ministrul Energiei, Belinda Balluku. Acest act normativ a fost aprobat de Consiliul de Miniștri în cadrul măsurilor de abordare a crizei energetice.

Este de remarcat faptul că fiecare instituție va fi supravegheată de un administrator, care va urmări reducerea consumului de energie electrică. Administratorul energetic va avea grijă exact să atingă acest obiectiv. Balluku a mai spus că dacă o instituție nu atinge acest obiectiv timp de 2 luni consecutive, atunci va fi amendată cu până la 50.000 ALL.

„Vom cere reducerea consumului de energie electrică în ceea ce privește instituțiile statului. Din acest motiv, prin această factură, solicităm o economie de 15% a energiei consumate față de factura din anul precedent. Această energie este echivalentă cu 3,4 miliarde ALL. Plecând de la toate instituțiile statului, vom numi un administrator energetic al cărui obiectiv va fi reducerea consumului cu 15% pentru fiecare instituție. Măsura este o amendă de până la 50.000 de lei pentru fiecare manager a cărui instituție consumă mai multă energie”, a spus Balluku după ședința de guvern.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here