Mii de nume de suspecți au fost publicate de hackerii iranieni „Homeland Justice”. Se susține că hackerii au spart sistemul MEMEX și au extras datele a 105.000 de persoane care au avut probleme cu poliția. Ca răspuns la aceste date, Poliția de Stat a emis imediat o declarație oficială către mass-media, anunțând că datele distribuite nu au legătură cu „MEMEX”. Potrivit acestora, acest sistem de poliție nu a fost afectat. Poliția clarifică că cele 49 de liste cu generalitățile și fotografiile persoanelor cu cetățenie albaneză nu provin din sistemul „MEMEX”.

Prim-ministrul Rama fiind in sala Parlamentului a reacționat cu privire la numele a doi miniștri și a unui fost ministru din lista publicată de hackerii iranieni, calificându-le drept montaje. Şeful Guvernului a acuzat opoziţia că contribuie la dezinformarea publicului, ridicând în discuţie chestiuni fără valoare şi ipotetice.

Este de remarcat faptul că „MEMEX” este un sistem foarte complex, întrucât prelucrează informații penale și legături ale persoanelor înregistrate sau suspectate de evenimente sau activități criminale. MEMEX este cunoscut și sub numele de Sistemul de management al informațiilor penale și este instrumentul principal în activitatea Poliției de Stat. MEMEX menține înregistrări secrete ale poliției pentru fiecare exponent criminal. Acest sistem servește la primirea și transmiterea sesizărilor despre evenimentul infracțional care a avut loc, informații ale poliției precum și date despre persoanele implicate în aceste evenimente sau informații.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here