La 16 martie 2021, Ambasadorul României la Tirana a avut avut o întrevedere cu  Președintele Parlamentului R. Albania, dl. Gramoz Ruçi.

Președintele Ruçi și-a exprimat recunoștința pentru asistența imediată acordată de autoritățile române Albaniei după cutremurul din 26 noiembrie 2019, prin trimiterea de echipe de căutare-salvare și experți în siguranța construcțiilor.  „România a fost și rămâne o ţară prietenă și partener al Albaniei.

Pe lângă avansarea în continuare a cooperării politice, creșterea și diversificarea schimburilor comerciale, a investițiilor românești în producţia de energie electrică, construcția infrastructurii energetice, industria eoliană, industria chimică, textile, agroindustrie etc. ar trebui să fie unele dintre prioritățile de cooperare economică bilaterală.

Suntem recunoscători pentru sprijinul puternic al Parlamentului României pentru procesul de integrare europeană a Albaniei. România, ca stat membru al UE, și Albania, ca țară candidată la aderare, consideră că integrarea europeană a tuturor țărilor din Balcanii de Vest este esențială pentru regiune.

UE trebuie să își schimbe abordarea față de Balcanii de Vest și să considere această regiune așa cum este ea, o parte integrantă a civilizației europene, a Europei culturale și politice”, a remarcat Președintele Parlamentului, dl. Gramoz Ruçi.

Președintele Parlamentului Gramoz Ruçi și ambasadorul Octavian Șerban au discutat și despre promovarea cooperării interparlamentare, ca instrument important pentru consolidarea cooperării bilaterale.

Sursa: http://tirana.mae.ro/local-news/





GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here