Luni, studenții au început cursurile în mod regulat, dar dacă guvernul nu rezolvă solicitările profesorilor, ei avertizează că ar putea exista un boicot al sezonului de examene. În toate universitățile publice, cursurile au început, după ce Uniunea Universităților a anunțat că s-a retras din boicot pentru a nu mai impedica anul universitar. Șeful Uniunii Angajaților Universității, Aleksandër Kovaçi, a declarat că întreruperea boicotului a fost făcută pentru a nu dauna mai mult studenții.

„Lucrăm pentru o susținere totală a acestei variante: boicotarea examenelor din februarie dacă guvernul nu finalizează cerințele până în februarie”. Profesorii care protestează articulează și motivele care, potrivit acestora, au dus la retragerea din greva foamei.

„Determinarea celor care urmau să intre în greva foamei s-a confruntat cu o presiune enormă, iar în această situație au decis să o suspende temporar”. Dar, în timp ce cursurile au început regulat, universitățile raionale aprobă și creșterea salariului cu 8% din fondul lor. După cea a lui Elbasan, Shkodra a majorat și salariul profesorilor la 15%. Însă Sindicatul Angajaților Universității nu este mulțumit de creșterea cu 15 la sută, așa că a convocat un alt protest național pentru marți.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here