Deși medicii au o reputație proastă pentru luarea de mită, guvernul ia diferiți pași pentru a schimba situația. Nu doar majorarea salariului, ci 15.000 ALL se vor da medicilor care lucrează departe de casă. Acest lucru a fost făcut pentru a încuraja tinerii medici să lucreze în spitalele regionale, pentru a avea o acoperire de medici specialiști și în centrele spitalicești din afara Tiranei.

Toți medicii specialiști care lucrează în afara locului de reședință vor beneficia de o sumă suplimentară de 15.000 de lei pe lună pentru costurile de trai. Instrucțiunea Ministerului Sănătății publicată în caietul oficial stabilește că pentru medicii numiți în afara locului de reședință pe o perioadă de 3 ani, în baza obligației contractuale cu Ministerul Sănătății, vor primi compensații financiare. În timp ce medicii care lucrează departe de locația lor și au început să lucreze înainte de 1 iulie 2022 vor primi compensații pentru partea rămasă.

„Medicii, după finalizarea specializării în spitale universitare, în baza obligației contractuale cu Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, sunt numiți în funcție de nevoile sistemului de sănătate pe o perioadă de 3 ani.

Medicii definiți la pct. 1 din prezenta instrucțiune, care sunt numiți departe de locul de reședință, beneficiază de 15.000 ALL pe lună. Medicii definiți la pct. 1 din prezenta instrucțiune trebuie să ateste că își exercită atribuțiile în afara locului de reședință, prin depunerea la instituția sanitară la care sunt numiți a unui certificat de rezidență de la instituțiile abilitate potrivit legii”, se arată în instrucțiune. Corupția în sistemul de sănătate este o problemă pentru societatea albaneză. Dar cât de mult sunt medicii de vină pentru starea sistemului de sănătate astăzi? Asta rămâne de văzut!

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here