Prim-ministrul Rama a ținut o întâlnire cu un grup de reprezentanți ai afacerilor privind amnistia fiscală. Prezentă a fost și ministrul Finanțelor și Economiei, Delina Ibrahimaj.

Toate bunurile imobile nedeclarate vor putea fi declarate după intrarea în vigoare a amnistiei fiscale. În proiectul de lege revizuit, spre deosebire de primul proiect, se stabilește limitarea ca bunurile mobile și imobile care se admite să fie declarate voluntar, să nu depășească valoarea maximă de 2 milioane de euro.

Ministrul Economiei și Finanțelor, Delina Ibrahimaj, a vorbit despre inițiativa guvernului de amnistia fiscală, care prevede un prag de 2 milioane de euro. Ibrahimaj a spus că va fi creată o unitate specială care va interacționa cu instituțiile statului. În termen de 5 zile, această unitate va analiza solicitările subiecților și va furniza o adeverință pentru plata unei taxe speciale.

„Este prevăzută o limită de 2 milioane de euro pentru declararea de avere. Va fi creată o unitate specială care va interacționa cu instituțiile statului, al cărei obiectiv sunt elementele pe care tocmai le-am prezentat. Timp de 5 zile, va analiza solicitările de la subiecții care interacționează cu instituțiile statului în lupta împotriva criminalității.

Administrația va elibera o adeverință pentru ca întreprinderile să plătească o taxă specială pentru legalizarea capitalului. Este de 7% pentru primele 4 luni de aplicare a legii și de 10% pentru a doua 5 luni. La finalul verificării se va elibera o adeverință care legalizează acești bani sau bunuri. Mulți dintre voi ați întrebat de ce acum și de ce în această formă.

Situația în care ne aflăm și criza economică globală au plasat economiile în condiții anormale de funcționare. Aceasta este o criză. Este important să creștem capitalul pentru a finanța proiectele pe care le-am prevăzut. Avem o rată mare a banilor în afara băncilor.

Trebuie crescută capacitatea statului pentru a crea un an zero, astfel încât să nu mai existe posibilitatea ca banii să circule în afara băncilor. Vom oferi oportunitatea fiecărui albanez care are avere din munca nedeclarată, astfel încât să poată fi legalizat. În situația în care ne aflăm, este important ca economia să se dezvolte prin aceste sisteme”, a spus ea.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here