Președintele Comisiei de Politică Externă, senatorul Titus Corlăţean, a efectuat luni, 9 mai, o vizită oficială în Albania. Vizita a permis explorarea de noi modalităţi pentru dezvoltarea cooperării bilaterale intre cele două ţări.

Delegația Senatului României, condusă de președintele Comisiei de politică externă, senatorul Titus Corlățean a fost primită într-o ședință de catre dl. Taulant Balla, presedintele comisiei parlamentare al Partidului Socialist.
“I-am mulțumit senatorului pentru sprijinul continuu oferit de România pe calea aderării la Uniunea Europeană a Albaniei și a țărilor din Balcanii de Vest. În cadrul întâlnirii, am subliniat și importanța accelerării procesului de extindere a UE cu țările din regiune, impus de noul context geopolitic ca urmare a agresiunii ruse împotriva suveranității și poporului Ucrainei.


Am convenit că relațiile excelente existente între guvernele și parlamentele noastre ar trebui aprofundate și concretizate într-o mai mare cooperare și în sectorul economic. Vestea lansării în curând a zborurilor directe Tirana-București va da un nou impuls dezvoltării turismului în țară”, a scris dl. Balla.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au menţionat o serie de alte dosare de interes, precum investiţiile, comerţul bilateral, turismul, precum şi necesitatea de finalizare a procesului de stabilire a unei linii aeriene directe Bucureşti – Tirana. Totodată, au agreat că există numeroase oportunităţi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în variate domenii, subliniind puternicul interes manifestat de ambele părţi.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here