În perioada 29 aprilie-13 mai la Facultatea de Educație și Filologie a Universității din Korcea, la catedra de limbi și literaturi străine, Prof. univ. dr. Ligia Tomoiagă de la Centrul Universitar Baia Mare al Universității Tehnice din Cluj, va susține o serie de cursuri cu studenții și profesorii Departamentului de limbi străine, în cadrul Programelor Master Profesional ,,Profesor de limba engleză” și ,,Bachelor în limba engleză”. Potrivit Centrului de Informare al României din Korcea “aceste cursuri au loc în cadrul acordului bilateral semnat de Universitatea din Korcea cu Universitatea Tehnică din Cluj în anul 2018, precum și în cadrul Proiectului Eramus+, care permite mobilitățile de profesori și de studenți între cele două universități partenere”. Prof. univ. dr. Ligia Tomoiaga Tomoiagă se află la Universitatea Fan S. Noli în cadrul cooperării dintre cele două universități și programul Erasmus+. Potrivit dmnei Tomoiagă citat de UNIKO scopul este schimbul de cunoștințe și practici academice; consolidarea abilităților didactice ale elevilor și introducerea unor noi modalități de predare a limbii, culturii și literaturii în cadrul programului de studii „Limba engleză”.
Potrivit anuntului Universității din Korcea, temele abordate de profesorul Ligia Mara Tomoiagă în această perioadă cu studenții sunt:
-Teoria Inteligenței Multiple și TESL la nivel de Master; teoria inteligențelor multiple a lui Gardner și importanța ei pentru învățarea limbilor străine; Inteligența muzicală: activități, teme, obiective și idei de planificare pentru utilizarea muzicii în clasă ca instrument cheie pentru dobândirea abilităților lingvistice; Inteligența kinestezică – rolul mișcării și al învățării limbilor prin mișcare în clasele profesionale; Inteligența interpersonală – sensibilitate socială, sensibilitate și comunicare în predarea culturii și a limbilor la nivel de diferență; Inteligența interpersonală-învățarea limbajului, în timp ce învățarea inteligenței emoționale; valoarea educațională a predării limbilor străine.
-Cultura și literatura americană de la formarea ei în Primul Război Mondial din punct de vedere al caracteristicilor sale unice și al schimbării specifice la nivel de licență. Unicitatea culturii și literaturii americane, care a început ca o cultură scrisă la răscrucea de multiple surse culturale; Rădăcinile americane ale modernității — de Henry James și William Faulkner etc.

Obiectivele generale ale cursurilor d-nei Prof. Ligia Tomoiagă sunt:

1. predarea unui material original studenților de la Universitatea din Korcea

2. schimbul de cunoștințe academice și de bune practici.

3. consolidarea competențelor de predare ale studenților înscriși la programul Master.

4. propunerea unor noi modalități de a preda limbile străine, cultura și literatura.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here