În următoarea comunicare către mass-media, Comitetul Tehnic de Experți a luat decizia de a elimina toate măsurile restrictive împotriva Covid 19. Datorită îmbunătățirii situației cu infecțiile, Comitetul a evaluat eliminarea tuturor măsurilor. Comitetul Tehnic de Experți a decis ca de la 1 mai să fie scoasă masca, să fie deschise cluburile de noapte și să nu fie cerute documente anti-Covid la frontieră. În fața riscului apariției altor mutații, Comitetul Tehnic de Experți a recomandat și o a patra doză pentru populația de peste 60 de ani.
„Pe baza situației epidemiologice, am decis să eliminăm obligația purtării măștilor, dar recomandăm insistent să le păstrăm în interior și mai ales în cele care nu sunt bine ventilate. Am decis să permitem muzica după ora 23:00 și să redeschidem cluburile de noapte. Eliminarea obligației de a prezenta un document de vaccinare pentru Sars Cov2, un document de testare negativ pentru infecția Sars Cov2 sau un certificat de vindecare împotriva acestei infecții pentru toți cetățenii care intră în Albania din orice punct de frontieră începând cu 1 mai”.
La noi, cel mai utilizat vaccin în țară este vaccinul Pfizer, urmat de Coronavac și AstraZeneca. În ceea ce privește acoperirea vaccinală, Albania are o acoperire de peste 60,8% cu cel puțin o doză pentru populația țintă.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here