Președintele Parlamentului, dna. Lindita Nikolla, a fost prezentă la întâlnirea „Elevi pentru profesori”, dedicată zilei de 7 martie, Ziua Profesorului, organizată de Parlamentul Albaniei și Ministerul Educației și Sportului. La întâlnire au fost prezenți membri ai Parlamentului Studențesc, profesori din toate regiunile țării, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, conducători de școli etc. De asemenea, a fost prezent și ministrul Educației și Sportului, dna. Evis Kushi.

Președintele Parlamentului Studențesc, Ester Ndreka, care a deschis această întâlnire, a felicitat profesorii cu ocazia zilei de 7 martie și a exprimat recunoștința tuturor elevilor din Albania pentru profesorii lor, pentru angajamentul lor față de predare și educație civică și comunitară.

Ministrul Kushi a mulțumit Președintelui Parlamentului dna. Lindita Nikolla, pentru organizarea acestei frumoase activitati. Salutându-le pe profesorii prezenți, ea le-a spus: „Ne inspirați pe noi toți, nu doar elevii, ci și pe noi, precum și părinții și societatea în ansamblu, cu misiunea, cunoștințele și dăruirea voastră”. În continuare, reprezentanții comisiilor parlamentului studențesc și-au exprimat aprecierea pentru munca și dăruirea cadrelor didactice în predare, formare de obicei și educare a valorilor democratice, civice și comunitare.

Exprimându-și aprecierea pentru școală și profesori, dna. Nikolla a subliniat că „Nici o instituție nu a servit Albania mai mult decât educația, școlile și profesorii, cu cunoștințe, previziuni, dăruire, adesea chiar și abnegație. Nicio figură profesională nu ar putea merita titlul onorabil de misionar, așa cum au meritat profesorii din Albania. Nicio instituție și niciun profesionist nu a trăit și trăiește în același timp cu pulsul marilor probleme ale societății, chiar și cu preocupările zilnice ale familiei și ale oamenilor, ca școli și profesori”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here