Conform Hotnews” Guvernul României a decis să trimită combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente, a anunțat duminică Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgență, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de resortul muniții și echipamente de protecție balistică asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naționale al României.

Valoarea elementelor de muniție și a celor 2.000 de căști de protecție balistică și 2.000 de veste antiglonț cu nivel de protecție III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.”, a anunțat duminică Ministerul Apărării.

“România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina.

Sprijin suplimentar manitar și militar urmează să fie trimis în Ucraina”.

Dan Cărbunaru a anunțat câteva din măsurile luate duminică în ședința task force a Guvernului.

“Este vorba de o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina în valoare de 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil veste antiglonț, căști, muniție si echipamente militare, alimente, apă si medicamente.

Totodată Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniții ucrainieni în spitalele din rețeaua militară și civilă din țara noastră.”, a spus Cărbunaru.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here