Președintele Republicii, E. S. Ilir Meta pe 24 februarie 2022 a convocat Consiliul Național de Securitate.

“După escaladarea situației în această dimineață, când a început agresiunea militară rusă în Ucraina, am decis să convoc din nou ședința Consiliului Național de Securitate, pentru a face o reevaluare a situației de la ultima ședință din 14 februarie 2022 pe această temă”- notează site-ul www.president.al.

Potrivit site-ului: “Consiliul a discutat toate măsurile care vor fi luate pentru a aborda această situație, în deplină coordonare cu aliații și partenerii, atât în ​​ceea ce privește angajamentele noastre internaționale, cât și în ceea ce privește securitatea în țara noastră și în regiunea Balcanilor de Vest.

Cu această ocazie, încă o dată, condamn ferm atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, stat independent și suveran.

Această escaladare neprovocată și nejustificată constituie o încălcare gravă a dreptului internațional, a Cartei ONU, a Acordului de la Minsk, a Memorandumului de la Budapesta și subminează securitatea și pacea în întreaga Europă.

În calitate de președinte al Republicii și în numele poporului albanez, îmi exprim profunda durere pentru viețile pierdute în timpul acestui atac și doresc însănătoșire grabnică celor răniți. În aceste momente dramatice, el își exprimă, de asemenea, solidaritatea deplină cu poporul Ucrainei și cu instituțiile sale democratice.

Republica Albania, în calitate de membru NATO și membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, se alătură apelurilor Alianței și comunității internaționale către Rusia de a abandona imediat această cale a violenței și agresiunii, pentru a respecta dreptul internațional. ajutor umanitar și revenirea pe calea dialogului.

Albania este la unison cu NATO și UE și va implementa toate angajamentele asumate în cadrul politicii externe și securității comune.

Împreună cu Alianța și Uniunea Europeană, vom rămâne fermi în apărarea valorilor libertății și democrației”.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here