Autoritățile sanitare din țară spun din ce în ce mai mult în fiecare zi că vaccinarea rămâne singura opțiune împotriva pandemiei. Într-un moment în care Organizația Mondială a Sănătății a sensibilizat noile variante de Covid-19, vaccinul a devenit o condiție pentru a merge la lucru.

Inspectoratul de Stat de Sănătate a intensificat controalele pentru angajații din administrație, supermarketuri și centre comerciale, care în funcție de noile măsuri anti-covid, din 4 ianuarie, trebuie să îndeplinească una dintre cele trei condiții pentru a se prezenta la locul de muncă.

Viceministrul Sănătății și Protecției Sociale, Denada Seferi a declarat că inițial se va urmări consilierea și nu luarea de măsuri administrative. În caz de reapariție, se vor lua măsuri administrative.

Din 4 ianuarie, angajații administrației publice vor trebui să facă dovada că nu sunt purtători ai virusului pentru a fi acceptați la locul de muncă. Aceeași regulă se va aplica și celor care lucrează în afaceri private și sunt în slujba cetățenilor. Certificatul de vaccinare generat de e-Albania va fi primul document care va fi solicitat. În lipsa acesteia, toți angajații administrației publice, angajații supermarketurilor și centrelor comerciale, vor trebui să depună un test PCR negativ la fiecare 5 zile. Certificatul Covid-19 este eliberat de e-Albania, sau de autoritățile sanitare ale țării, care dovedește vindecarea de infecție cu o valabilitate de până la 6 luni.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here