La ultima ședință, Comitetul Tehnic a anunțat că din 4 ianuarie, angajații administrației publice, centrelor comerciale și supermarketurilor vor trebui să depună certificatul de vaccinare pentru a se prezenta la locul de muncă. Astăzi au intrat în vigoare noile măsuri impuse de guvernul albanez în cadrul pandemiei și a pericolului din varianta Omicron. După cum a anunțat Comitetul Tehnic, în lipsa certificării, cei care nu vor să fie vaccinați vor trebui să facă un test PCR la fiecare 5 zile.
Președintele Comitetului Tehnic de Experți, Mira Rakacolli a declarat în ultima ședință că documentul a început să fie generat în sistemul e-Albania, unde sunt aruncate datele celor injectați cu vaccinul selectat.
În prezent, sunt peste 6.000 de cetățeni afectați de virus, dintre care peste 98% sunt duși acasă, urmați de un medic de familie. De menționat este faptul că mulți cetățeni s-au prezentat la medicul de familie îngrijorați de simptome asemănătoare COVID, din cauza răspândirii virușilor dar și a gripei.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here