În amintirea a 110 de ani de la nașterea colosului literelor albaneze, Millosh Gjergj Nikolla, la Muzeul de Istorie din Shkodra a fost deschisă expoziția istorică “Molle e ndalueme”/ “Mărul interzis”.

În Ziua Independenței, în centrul expoziției se aflau lucrările artistice ale poetului, artefactele și grafica fondului de arhivă al Muzeului din Shkodra. Această expoziție va rămâne deschisă la Muzeul de Istorie din Shkodra până la sfârșitul lunii decembrie pentru toți vizitatorii interesați. Primarul orașului Shkodra, Voltana Ademi, a spus că astfel de evenimente sunt o bună oportunitate de a face cunoștință cu cultura pen și moștenirea istorică.

„Prin această expoziții, încercăm să aducem părți din istoria Națiunii noastre, aducem aspecte de cultură, de comportament.

În acest an il aducem pe Migjeni. Aceasta este o aniversare importantă a lui Migjeni, pentru ceea ce reprezintă pentru Shkodra și ceea ce a lăsat in urma în Shkodra”, a spus Ademi.

Millosh Gjergj Nikolla, mai cunoscut ca “Migjeni”, a fost un poet și prozator proeminent al anilor 1930.

Migjeni este considerat unul dintre cei mai citiți și cei mai importanți scriitori ai literaturii albaneze ai secolului XX.

Pentru epocă a fost o voce inovatoare din interior avand o influență mare asupra literaturii albaneze.

Se consideră că Migjeni a trecut de la un romantism revoluționar la un realism critic în timpul vieții sale.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here