Cu ocazia Zilei Nationale la Vlora a fost deschisă o expoziție intitulată „Din noiembrie venim, spre noiembrie mergem”. Evenimentul are loc prin cooperarea dintre Direcția Generală a Arhivelor, Agenția de Stat a Arhivelor din Kosovo și Municipiul Vlora.

Această expoziție se desfășoară de ani de zile la Priștina. Ieri la Vlora și pe 28 noiembrie 2021 se va deschide la Tirana.

Expoziția este deschisă la Centrul Istoric „TID Vlora” si la ceremonieau participat directorul Direcției Generale a Arhivelor, Ardit Bido, directorul Agenției de Stat a Arhivelor din Kosovo, Bedri Zyberaj și primarul orașului Vlora, Dritan Leli.

Aici sunt expuse câteva documente ale începuturilor revoltelor antiotomane înainte de declararea Independenței, anunțuri ale Declarațiilor de Independență ale unor orașe din Albania, o nuvelă despre Ismail Qemali și Isa Boletini, imagini ale semnatarilor Independenței.

Sunt prezentate, de asemenea, câteva fotografii ale sărbătorilor de după declararea independenței în 1912 și ale activităților care au avut loc după anul 1937.

Ziua Națională a Albaniei este sărbatorită în fiecare an la 28 Noiembrie.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here