Ministrul Sănătăţii, Dmn-a Ogerta Manastirliu, a avertizat din  sala Parlamentului că nimeni nu va avea voie să intre în baruri fără paşaport de vaccinare. Această declarație a creat nemulțumire.  

Șeful Asociației Proprietarii Barurilor și Restaurantelor, Enri Jahaj, a spus că este împotriva acestei decizii, deoarece vor fi sancționați.  

Reacția sa a fost imediată, întrucât Ogerta Mănăstirliu a spus că va fi necesar un certificat de vaccinare pentru a intra în baruri sau în alte structuri de servicii.  

În ciuda poziției publice a lui Manastirliu, șeful Serviciului de Urgența, Skënder Brataj, a spus că declarația ministrului a fost înțeleasă greșit și că până acum nu s-a luat o astfel de decizie conform căreia este nevoie de un „Pasaport verde” pentru a intra în baruri.  

„Așa se procedează în Europa, dar încă nu s-a luat o decizie aici. Comparația este că în toate celelalte țări se face. Monitorizarea și analiza situației se face în permanență, dar până acum nu s-a luat o decizie.  

Am observat cât de stat ne-am menținut linia, unde sunt luni întregi în care măsurile nu s-au schimbat. Important este să-i respectăm pe cei în vigoare. „Până acum nu există o astfel de decizie”, a adăugat el.  

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here