Fostul director al RTSH, Thoma Gëllçi a fost arestat vineri seară în numele SPAK (Procuratura Specială împotriva Corupției și Criminalității Organizate) sub acuzația de abuz de serviciu din cauza inegalității în licitații.

De asemenea, alți trei angajați au fost încătușați. Potrivit SPAK, aceștia sunt acuzați de „abuz de datorie” și „încălcare a egalității în licitații”.

Este vorba despre licitație în valoare de peste 86 milioane ALL (fără TVA) desfășurată în 2019 pentru achiziționarea de echipamente pentru canalul „RTSH Agro ”.

Procuratura Specială susține că încălcările au fost comise în cadrul procedurii deschise, în care persoanele arestate au favorizat această procedură și nu au făcut o concurență loială. Ancheta a arătat că cetățeanul TH.G., fost Director general al Radio și Televiziunii Albaneze, a comis încălcări legale în această procedură de achiziții publice, încălcări calificate în elementele infracțiunii „Abuzul de serviciu”, prevăzută la articolul 248 din Codul penal.

Din acest motiv, Procuratura Specială împotriva Corupției și Criminalității Organizate (SPAK), a înaintat Tribunalului Special de Primă Instanță pentru Corupție și Criminalitate Organizată cererea de impunere a măsurilor de securitate personală „Arestarea închisorii” împotriva cetățenilor anchetați JT, AM, EM (Julian Tapia, Alban Malaveci și Ervin Muraj).

Gëllçi și cei 3 angajați nu au acceptat acuzațiile, respingându-le.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here