Ministrul Sănătății și Protecției Sociale, Dmn-a Ogerta Manastirliu, însoțit de rectorul Universității Medicale din Tirana, prof. Univ. Arben Gjata, au urmat procesul de vaccinare a studenților la Centrul de Vaccinare de pe stadionul „Air Albania”, de unde au apelat la vaccinarea în masă, ca o necesitate de a reveni la auditoriu.

Ministrul Manastirliu a spus că în această lună accentul este pus pe vaccinarea profesorilor, profesorilor și studenților, în timp ce a indicat că odată cu începerea școlii, procesul de vaccinare se va face în universități și cămine.

Ministrul Sănătății a subliniat că peste 60% dintre profesori au finalizat ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, exprimând în același timp optimism pentru creșterea acoperirii vaccinului în această lună.

“Am stabilit un termen pentru pedagogi și profesori, care este 30 septembrie, pentru a finaliza acest proces. Există mai mult de 60% dintre profesori care au făcut deja ambele doze, deci au fost complet vaccinați. În timp ce încă așteptăm aceste zile și sunt convins că în septembrie vom obține rezultate foarte bune în ceea ce privește acoperirea vaccinului în categoria cadrelor didactice și pedagogilor, dar și a educatorilor de grădinițe și creșe, deoarece acestea sunt, de asemenea, în centrul muncii cotidianul nostru privind vaccinarea”, a spus Manastirliu.

Rectorul Universității de Medicină, prof. Univ. Arben Gjata a cerut studenților să fie vaccinați, astfel încât procesul de învățare și stagiile să continue în mod normal.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here