În urmă cu doi copiii și tinerii aromâni din comunitățile istorice și din diaspora din întreaga lume și-au petrecut cateva zile de vacanța de vară împreună în patru centre din programul tabere de ARC. Anul acesta acest program se va relua.

Potrivit unui anunt Secretariatul General al Guvernului (SGG), prin Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), anunța ca intenționează să organizeze, pe perioada vacanței de vară a elevilor și studenților, programul tradițional de tabere ARC.

Dat fiind contextul pandemic actual, ediția din acest an va avea loc în format online și va păstra elementele definitorii și anume, promovarea valorilor lingvistice, culturale și spirituale românești. Activitățile se vor derula sub forma unor ateliere interactive de limba română, istorie, muzică, arte vizuale (pictură, grafică, fotografie), artă dramatică și tradiții, și vor fi adaptate mediului online… În acest sens, vă invităm să ne transmiteți intenția de a participa (grup sau individual) la atelierele organizate printr-un email la adresa taberearc@dprp.gov.ro.

De asemenea, din dorința de a cunoște mai bine dorințele și nevoile copiilor români de pretutindeni, vă invităm să ne comunicați, la aceeași adresă de email, idei și propuneri de activități ce ar putea fi derulate în cadrul Programului de tabere ARC 2021.

Condiții de înscriere și calendarul atelierelor vor fi anunțate pe site-ul (www.dprp.gov.ro) și pe rețelele de socializate ale DRP la o dată ulterioară”, se încheie anuntul DRP.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here