Entela Binjaku, Directorul Executiv al Fundatiei “Harriet Martineau” s-a întălnit  ieri, 17 martie , cu candidatul la alegerile parlamentare, dl.  Ervin Bushati,  în cadrul unei întrevederi care a avut loc la Tirana.

În centrul angajamentului Fundației “Harriet Martineau” se află promovarea minorităților naționale (aromâne), păstrarea, afirmarea identității culturale și lingvistice, promovarea prin mass-media a identității lingvistice a minorităților, consolidarea cunoștințelor lingvistice ale minorităților etnice în rândul tinerilor.

Tema principală a discuției cu candidatul pentru functia de deputat Bushati a constituit-o continuarea implicării politicienilor în protectia minoritătiilor.

În aceasta întrevedere Binjaku a spus că “minoritatea aromână este cea mai mare minoritate națională din Republica Albania, fapt care nu este reflectat în datele recensământului din 2011”.

Cu Legea nr. 96/2017 privind „Protecția minorităților naționale din Republica Albania” aprobată de Parlament la 13 octombrie 2017 minoritateta aromana este recunoscuta ca minoritate națională.

Referitor la această întrevedere politicianul recunoscut a scris:

„Cu activista #EntelaBinjaku am discutat despre drepturile minorităților din Albania și despre regulile întreprinse de guvernul albanez care au contribuit la:

Promovarea egalității între minorități

Educarea tinerilor cu valorile unei societăți drepte

Mulțumiri către Fundația #HarrietMartineau pentru munca lor neobosită în promovarea minorităților naționale, păstrarea limbii și tradițiilor culturale ale acestora”, a incheiat postarea politicianul Ervin Bushati.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here