Kreu KULTURE

KULTURE

Lancohet programi i bursave për qytetarët e huaj të dhëna prej Ministrisë së Punëve të Jashtme të Rumanisë

Është lancuar programi i bursave për qytetarët e huaj të dhëna prej shtetit rumun përmes Ministrisë së Punëve të Jashtme. Ky program për vitin universitar...

Mozaiku i Tiranës, preferenca e vizitorëve në kryeqytet/Nxënësit njihen me trashëgiminë kulturore

Mozaiku i Tiranës është vlerësuar si një thesar i trashëgimisë kulturore të Tiranës. Me vlera në trashëgiminë kulturore, Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore Tiranë,...

Në Laboratorin e Restaurimit shpëtohen nga degradimi vepra të trashëgimisë ikonografike

Në Laboratorin e Restaurimit në Muzeun Kombëtar të Artit Mesjetar në Korçë, po kryhen procese për veprat që janë me probleme. Këtë e ka...

Masat anti-Covid, Komiteti i Ekspertëve s’bën ndryshime

Komiteti i Ekspertëve njoftoi sot se do të vazhdojnë të jenë në fuqi masat e vendosura më parë, deri në një periudhë pa afat....

Promovohet “Arumun.com”, portali i vetëm informues në rumanisht dhe shqip

“Arumun.com” është portali më i ri në treg, ku do e gjejnë vend çdo grupmoshë, për shkak të tematikave të trajtuara. Një portal informues...

Ribotohet në Bukuresht romani “Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur”

Kur nuk kishin kaluar ende 3 muaj nga dalja në rumanisht e  "Kalorësit me skifter"  shtëpia botuese “Humanitas” solli në qershorin e këtij viti...

“Mbrëmja arumune” bashkoi në Bukuresht zemrat e publikut

U mbajt të enjten e datës 24 shtator në mbrëmje në Teatrin veror të Herestrëut në Bukuresht koncerti me muzikë arumune. Nga muaji shkurt...

Personalitetet rumune sjellin në Shqipëri botimin: “Miqësi nëpër kohëra-përbashkësi rumuno-shqiptare”

Nga Entela Binjaku Prej disa ditësh në duart e lexuesve në Shqipëri ndodhet libri me titull: “Miqësi nëpër kohëra-përbashkësi rumuno-shqiptare”. Autorët e këtij botimi janë...