Kreu KALENDAR

KALENDAR

Në 29 dhjetor ndodh magjia, koha kur ëndrrat bëhen realitet

Kur menduam se kaluam pasoja të mëdha pas tërmetit, u përballëm me flamën që po kalon anembanë bota. E pritëm me kaq gëzim daljen...

Kur hapen arkivat, figura e Jon Karamitrut në ngjarjet e 1989

Jon Karamitru në proceset demokratike 1989. Kjo është një foto nga arkivat e Agjencisë Rumune  AEGERPRES. Fotoja mban datën 23 dhjetor 1989, dhe në të...

250 vjetori i lindjes së kompozitorit Ludvig Van Beethoven

Muzika që simbolizon BE-në është një fragment nga Simfonia IX e kompozuar në vitin 1823 nga Ludvig Van Beethoven, kompozitori që vendosi të hedhë...

Pogradec/Kisha e Shën Mërisë, festime madhështore çdo 16 gusht

Në 16 gusht të çdo viti, në fshatin Niçë të Pogradecit festohet me madhështi dita e Shën Maries. Jo vetëm fshati në zonë pa...

Zyrtare/DRP shpall thirrjen për sezonin e parë të projekteve për vitin 2021

Prej 1 dhjetorit, Departamenti për Rumunët e Kudondodhur (DRP), ka shpallur thirrjen për sezonin e parë të projekteve për vitin 2021. Në njoftimin në...

1 Dhjetori Festa Kombëtare e Rumanisë 2020

Në njoftimin që Ministria e Punëve të Jashtme të Rumanisë përcjell me rastin e 1 dhjetorit,  Festës Kombëtare  thuhet:  “Dita Kombëtare e Rumanisë përfaqëson një...

Festa Kombëtare e Rumanisë, nderim për kujtimin e të parëve

Prej vitit 1990, data 1 dhjetor është caktuar si dita kombëtare e Rumanisë. Kjo ditë përfaqëson festimin e Bashkimit të Madh në Alba Iulia, në vitin...

25 tetori, Dita e Ushtrisë së Rumanisë

Çdo vit, 25 tetori festohet si Dita e Ushtrisë së Rumanisë. Kjo datë është themeluar si datë festive që prej 1 tetorit të vitit 1959. Dita...