Kreu INFORMACION

INFORMACION

Departamenti i Rumunëve të Kudondodhur (DRP) në mbështetje të projekteve nga arumunët e Shqipërisë

Në mesin e muajit shtator të këtij viti, Departamenti i Rumunëve të Kudondodhur (DRP) bëri të ditur edhe mbylljen e fazës së vlerësimit të...

Reagim i Shoqatës “Liga e Arumunëve të Shqipërisë” lidhur me mospërfshirjen e arumunëve në procesin e konsultimit ose vendimmarrjes për të drejtat e kësaj...

Në qershorin e këtij viti opinioni në Shqipëri u informua përmes medias në lidhje me propozimin e Ministrisë së Brendshme për “Mënyrën e përdorimit...

Vizitë pune në Qytetin e Pogradecit e Ambasadorit të Rumanisë

Të martën e datës 13 tetor 2020 në zyrën e kryetarit të Bashkisë së Pogradecit, zotit Ilir Xhakolli, në një bisedë pune të dy...

“Fjala e fundit e Sokrat Bubës” në duart e lexuesve rumunë -Intervistë me përkthyesen Oana Mihaela Glasu

Zonja Oana si është paraqitur libri deri tani? Libri doli në fillim të muajit gusht nga shtëpia botuese „Eikon” pra kohët e fundit por ka...

Intervistë me akademikun Kopi Kyçyku

Nga Entela Binjaku Me Shqipërinë dhe me Rumaninë  në zemër, me një potencial të admirueshëm energjie, dijeje dhe force mendimi, i apasionuar sidomos pas gjuhëve,...

“Gjithçka për Florin Dobren” në konkurim në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit DEA OPEN AIR

Është duke u zhvilluar në Tiranë Festivali Ndërkombëtar i Filmit DEA OPEN AIR.  Ky aktivitet  po zhvillohet nga datat 11 deri më 16 Tetor...