Kreu INFORMACION

INFORMACION

“Jeta është si një ushtrim, gjithnjë kërkon zgjidhje”, gazetari i mirënjohur rrëfen eksperiencën më të bukur studentore në Bukuresht

“Profesionistët shqiptarë të formuar në universitetet rumune, sot në pozita mjaft të rëndësishme të institucioneve shqiptare” Intervistë me gazetarin Ergys Gjençaj Ai është sot një nga...

Andon Kristo kthehet tek rrënjët: Gëzohem shpirtërisht kur flas apo dëgjoj të flitet arumanisht

Intervistë me Andon Kriston: “Duhet një qasje aktive e vetë komunitetit për të njohur, ruajtur e zhvilluar trashëgiminë kulturore arumune” Poeti dhe ekonomisti, Andon Kristo,...

Përurohet në Korçë “Miqësi nëpër kohëra- Përbashkësi rumuno-shqiptare”

Mesditën e së enjtes së 5 nëntorit në mjediset e Bibliotekës sëFakultetit të Edukimit dhe të Filologjisë së Universitetit “Fan Noli” në Korçë u zhvillua një aktivitet shkencor-kulturor. Ky takim me në qendër librin “Miqësi nëpër kohëra”...

Ligji per mbrojtjen e pakicave kombetare

1524738824-Ligji-Per-Mbrojtjen-e-Pakicave-Kombetare-ne-R.Sh-2017Shkarkoje

Takim i delegacionit rumun me Rektorin e Universitetit të Tiranë z. Artan Hoxha

Nga Entela Binjaku  Në një takim të përzemërt sot në mjediset e rektoratit të Universitetit të Tiranës u mbajt takimi mes titullarit të këtij institucioni...

Vizitë në Tiranë e Sekretarit të Shtetit të Ministrisë së Ekonomisë, Energjisë dhe Sipërmarrjes së Rumanisë Liviu Rogojinaru

Prej ditës së martë në mbrëmje ndodhet në Tiranë një delegacion rumun i nivelit të lartë i  kryesuar nga z. Liviu Rogojinaru  Sekretar  Shteti...

“Arumunët në Shqipëri”, Valentino Mustaka sjell një ekspeditë njohëse në pakicën kombëtare

Libri me titull “Arumunët në Shqipëri” i autorit Valentino Mustaka është një botim që mbështetet në punën  kryer prej hartuesit gjatë viteve 2015-2018.  Ky libër...

Fëmijë dhe të rinj nga Shqipëria në Rumani pjesë e ARC 2019

ARC është një pjesë e programit të qeverisjes rumune 2018-2020 dhe bën pjesë në pilonin e edukimit “Nicolae Iorga”.  Fëmijë dhe të rinj rumunë nga...