Kreu INFORMACION

INFORMACION

Blini biletat online, udhëtim me “Shigjetën e kaltër” për në aeroportin e Otopenit

Duke nisur nga data 13 dhjetor, udhëtarët do të kenë mundësinë të arrijnë në aeroportin e Otopenit “Henri Koandë” (Henri Coandă) me “Shigjetën e...

BE jep dritën jeshile për WiFi4EU

Nën moton ‘I japim formë të ardhmes dixhitale të Evropës’, nisma e titulluar ‘WiFi4EU’, promovon qasjen falas të Wi-Fi në hapësirat publike siç janë...

9 Dhjetori, Dita Ndërkombëtare e Antikorrupsionit

Prokuroria nga Rumania, Laura Codruţa Kövesi është në krye të Zyrës së Prokurorisë Publike Evropiane. Ky do të jetë një organizëm i pavarur i...

Bukureshti, mikpritësi i Qëndrës Evropiane të Kompetencave në fushën e Sigurisë Kibernetike

Në faqen e Përfaqësueses së Përhershme të Rumanisë të  BE-së dhe të Ministrisë së Punëve të Jashtme, (https://ue.mae.ro/) Rumania sapo ka rregjistruar një sukses...

Konkursi “Consolidator Grant”, kërkuesi shkencor rumun fitues i një granti

Një kërkues shkencor rumun fitues i një granti prej gati 1 milionë e gjysëm euro nga ana e Këshillit të Evropës për Kërkim shkencor. Këtë...

Përurohet ‘arumun.com’, ambasadori Perpelea ngre lart marrëdhëniet shqiptaro-rumune

Ditën e martë, më 1.12.2020 në mjediset e “Qendrës Rinore” të Tiranës në prani të drejtuesit të të Përfaqësisë Diplomatike të Rumanisë në vendin...

Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore

Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore – Intervistë me Drejtorin e Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Rumanisë Nga Entela Binjaku Jon Caramitru (Ion Caramitru) është Drejtor...

“Arumun të bëjnë gjenet, gjaku dhe gjuha”, rrugëtimi jetësor i Lila Shundit

Assoc. Prof., Dr. Lila Shundi, në një intervistë për ‘arumun’ kthehet pas në kohë, duke kujtuar me nostalgji përpjekjet intensive gjatë viteve të studimit dhe...