Kreu INFORMACION INTERVISTE

INTERVISTE

Një pjesëz shpirti nga Shqipëria e Rumania, Eriola Dinescu Vejsiu e zhveshur nga ‘petku’ diplomatik

“Rumunët kanë pak a shumë të njëjta karakteristika si shqiptarët; mikpritës, shoqërorë dhe të afrueshëm”. Ky pasazh na tërhoqi vemendjen gjatë intervistës me Eriola...

Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore

Jon Karamitru, një personalitet i kulturës bashkëkohore – Intervistë me Drejtorin e Përgjithshëm të Teatrit Kombëtar të Rumanisë Nga Entela Binjaku Jon Caramitru (Ion Caramitru) është Drejtor...

“Arumun të bëjnë gjenet, gjaku dhe gjuha”, rrugëtimi jetësor i Lila Shundit

Assoc. Prof., Dr. Lila Shundi, në një intervistë për ‘arumun’ kthehet pas në kohë, duke kujtuar me nostalgji përpjekjet intensive gjatë viteve të studimit dhe...

“Jeta është si një ushtrim, gjithnjë kërkon zgjidhje”, gazetari i mirënjohur rrëfen eksperiencën më të bukur studentore në Bukuresht

“Profesionistët shqiptarë të formuar në universitetet rumune, sot në pozita mjaft të rëndësishme të institucioneve shqiptare” Intervistë me gazetarin Ergys Gjençaj Ai është sot një nga...

Andon Kristo kthehet tek rrënjët: Gëzohem shpirtërisht kur flas apo dëgjoj të flitet arumanisht

Intervistë me Andon Kriston: “Duhet një qasje aktive e vetë komunitetit për të njohur, ruajtur e zhvilluar trashëgiminë kulturore arumune” Poeti dhe ekonomisti, Andon Kristo,...

“Fjala e fundit e Sokrat Bubës” në duart e lexuesve rumunë -Intervistë me përkthyesen Oana Mihaela Glasu

Zonja Oana si është paraqitur libri deri tani? Libri doli në fillim të muajit gusht nga shtëpia botuese „Eikon” pra kohët e fundit por ka...

Intervistë me akademikun Kopi Kyçyku

Nga Entela Binjaku Me Shqipërinë dhe me Rumaninë  në zemër, me një potencial të admirueshëm energjie, dijeje dhe force mendimi, i apasionuar sidomos pas gjuhëve,...