Joi, 18 mai 2023, o echipă formată din profesori, doctoranzi și studenți de la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, România și Asociația pentru Cultura Banatului, condusă de prof. univ. dr. Lucian Emil Roșca și de Dr. Adrian Boba, a efectuat o vizită oficială la sediul Universității de Arte din Tirana.
Scopul acestei vizite a fost acela de a face un pas spre stabilirea unor relații de cooperare între cele două instituții de învățământ superior.
Vizita a început joi dimineață în incinta Facultății de Muzică, unde echipa de profesori, doctoranzi și studenți români a fost primită de Vice Rectorul Universității de Arte, Prof. Arian Paço. În cadrul vizitei oficiale, a fost prezentată o propunere de cooperare academică, precum și de stabilire a relațiilor de parteneriat în cadrul programului Erasmus+ între Universitatea de Vest din Timișoara, România și Universitatea de Arte din Tirana. Această zi încărcată de activități culturale și științifice a continuat cu donarea unor cărți muzicale apărute în România către Biblioteca Universității de Arte.

GIF Image