6 martie, ultima zi de înregistrarea partidelor politice la alegerile locale din 14 mai 2023

Luni, 6 martie 2023, este zi crucială pentru înregistrarea partidelor politice la alegerile locale din 14 mai 2023. În baza Codului electoral, partidele politice participante la alegeri trebuie să fie înregistrate la Comisia Electorală Centrală, cel târziu în 6 martie adică cu 70 de zile înainte de alegerile locale. Până acum, PS și PL au fost înscrise în CEC, printre subiectele importante din scena politică. În ceea ce privește PD, totul a fost suspendat, înregistrarea fiind supusă deciziei Curții de Apel. După decizia Curții de Apel, „partidul” lui Berisha nu mai are spațiu legal pentru a fi înregistrat ca subiectu politic PD la alegerile din 14 mai, întrucât Enkelejd Alibeaj este cunoscut oficial drept lider al PD.
Potrivit rtsh.al surse oficiale din PD condus de Alibeaj au spus ca la data de 6 martie, reprezentanții legali ai PD vor fi cei care vor înscrie această entitate politică în CEC, pentru alegerile locale din 14 mai 2023. În baza deciziei Curții de Apel, Alibeaj este cel care are dreptul de a înregistra PD la alegerile locale din 14 mai.
Din declarațiile făcute, fractiunea lui Berisha pare să fi avut și un plan „B”, se află că pentru intrarea în alegerile locale va urma aceeași tactică pe care a urmat-o și la alegerile locale parțiale din 6 martie 2022, fiind înregistrată ca coaliție cu PL.

GIF Image