Misiune de sprijin în Turcia, salvatori din Albania s-au deplasat către zona afectată

Guvernul Albaniei a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe de salvatori, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare.

După cutremurul devastator de la granița dintre Turcia și Siria, care a provocat numeroase victime, răni și pagube semnificative, guvernul albanez a răspuns apelului de ajutor adresat Turciei. O misiune de ajutor a fost lansată către Turcia de către Forțele Armate ale Albaniei și Agenția Națională de Apărare Civilă, formată din 53 de cadre medicale, specialiști în căutare și salvare și 7 vehicule, unde vor participa la operațiuni de căutare și salvare. Peleshi și-a exprimat recunoștința în numele prim-ministrului Edi Rama și al guvernului albanez pentru întreg personalul care va fi angajat în această operațiune.
Potrivit lui Peleshi, aceasta este o contribuție care se întoarce la Turcia, care a ajutat Albania în mod continuu chiar și în timpul cutremurului din 26 noiembrie 2019. „Turcia este o țară prietenoasă foarte importantă pentru noi, care ne-a susținut constant. Deci, într-un fel, acest lucru înseamnă înapoi. Dar chiar dacă se întâmplă un dezastru în altă țară, micuța noastră Albanie va arăta că este întotdeauna pregătită să-și pună la dispoziție capacitățile, pentru că într-o situație de urgență sau de solidaritate suntem deja parte a Mecanismului European de Protecție Civilă, unde nu trebuie doar să primim dar și sa dam. Îți mulțumesc foarte mult pentru contribuția pe care o vei aduce acolo. Recunoștință și în numele guvernului albanez, al primului ministru și să vă întoarceți în siguranță”, a spus ministrul Peleshi la ceremonia de salutare a echipei albaneze.

GIF Image