Orchestra Simfonică de Radio și Televiziune Albaneză a deschis sezonul de concerte din acest an pe 15 ianuarie. Cu un program special, Orchestra Simfonică RTSH a prezentat publicului un concert cu totul special duminică. Joseph Haydn cu Concertul pentru violoncel și orchestră nr. 2 în re major și Piotr Ilić Ceaikovski cu simfonia nr. 6 opera 74 „Patetic”, au luminat sala Teatrului de Operă și Balet.
În concert au interpretat dirijorul albanez Oleg Arapi și solistul violoncelului Georgi Anishenko, solist al Operei Naționale Belgiene „La Monnaie”. Născut la Minsk, Belarus, Georgi Anishenko și-a cultivat pasiunea pentru violoncel încă din copilărie, când și-a început studiile la vârsta de 5 ani la Colegiul de Muzică de Stat și a cântat pentru prima dată la vârsta de 8 ani într-un turneu european.
După finalizarea studiilor postuniversitare cu Jerôme Pernoo, Georgi a câștigat mai multe premii la concursuri internaționale, precum cel de la Concursul Internațional pentru Tineri Muzicieni de la Moscova în 1996, un an mai târziu a câștigat premiul pentru virtuozitate la Concursul Internațional Ceaikovski pentru juniori din Sankt Petersburg, premiul al II-lea la Concursul internațional de violoncel André Navarra din Franța, premiul al II-lea la Concursul internațional de violoncel Lutoslaëski din Polonia, premiul al IV-lea la Concursul internațional de violoncel Isang Yun din Coreea de Sud, premiul I la Concursul internațional de violoncel pentru coarde ” Unisa” din Africa de Sud și premiul II la concursul internațional de violoncel Carlos Prieto din Mexic.

GIF Image