S-a desfășurat în orașul Fier evenimentul cultural „Eminescu între două culturi”

Fundația „Harriet Martineau” a organizat evenimentul cultural: „Eminescu între două culturi”, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în orașul Fier, Albania. 15 ianuarie este ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu. Acest eveniment a fost primul desfâșurat în orașul Fier, cunoscut pentru prezenţa importantă a aromânilor.

La eveniment au fost prezenți tineri aromâni, reprezentanti ai famililor aromâne din regiunea Fier care au sărbătorit pe versuri eminesciene, celebrandu-l pe marele poet român.

Programul evenimentului prezentat de eleva Darlin Dimo a cuprins: recital de poezii interpretate de eleva Vilma Zonja si studenta Sofia Simaku, eseu scris de eleva Sibora Goga despre marele poet. Invitatul evenimentului a fost dl. Kopi Kycyku, doctor în ştiinţe, academician, profesor universitar de Limba italiană şi de Istoria Balcanilor, traducător al mai multor opere literare, din câteva limbi, în albaneză, respectiv română şi italiană. Directoarea Fundatiei “H.Martineau” dmna Entela Binjaku a facut o scurtă prezentare a proiectelor realizate de Fundatie cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

___

GIF Image