Altin Dumani preia funcția de procuror- șef al SSAC

Altin Dumani preia funcția de șef al SPAK, concentrându-se pe criminalitate și corupție. La preluarea mandatului, noul procuror șef al SSAC, Altin Dumani, a promis că va începe o nouă eră împotriva criminalității și corupției. Și-a început sarcina menționând că următorii 3 ani vor marca o nouă fază pentru această urmărire penală, împotriva crimei organizate și a corupției.

„După acești 3 ani, Parchetul Special va trece acum la o altă fază, care este cea a unei lupte mai agresive împotriva corupției funcționarilor de la toate nivelurile precum și a crimei organizate. Avem deja un Parchet care este în plină funcționare, compus din 17 procurori, avem deja Biroul Național de Investigații funcțional. De asemenea, mai avem ceva pozitiv că am acumulat experiență în acești 3 ani de muncă”.

Altin Dumani a fost ales vineri șef al SPAK, primind 5 voturi de la 10 membri ai Înaltului Consiliu al Procuraturii care au participat la alegerea procurorului șef al Procuraturii Speciale. În timp ce Edvin Kondili s-a clasat pe locul al doilea cu 4 voturi, iar Adnan Xholi a primit doar 1 vot. Mandatul lui Duman este de 3 ani, fără drept de reînnoire.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here