18 decembrie, Ziua Națională a Diasporei și a Imigranților

18 decembrie, Ziua Națională a Diasporei și a Imigranților, este considerată o zi de reflecție și apreciere pentru contribuția imigranților albanezi în țările gazdă și în Albania, de către presedintele Parlamentului Albaniei dmna Lindita Nikolla. Într-o postare pe rețelele de socializare, dmna Nikolla subliniază că capitalul financiar, social și uman al imigranților albanezi reprezintă o resursă importantă pentru economia și societatea albaneză. “În țările în care sunt stabiliți, frații și surorile noștri imigranți lucrează și trăiesc cu demnitate, contribuind la economia, sistemul de bunăstare, societatea și cultura țărilor gazdă. Diaspora albaneză, timpurie și nouă, este o parte vitală a economii, societăți, culturi, știință, viață intelectuală și publică în țările gazdă.
Capitalul financiar, social și uman al imigranților albanezi reprezintă o resursă importantă pentru economia și societatea albaneză.
După anii grei de crize și pandemii din majoritatea țărilor gazdă, în 2021, potrivit datelor de la Banca Albaniei, imigranții au trimis 761 de milioane de euro în Albania, cel mai înalt nivel din 2009. Potențialele, valorile și emanciparea socială și politică a Diaspora este o valoare adăugată pentru Albania. Aștept cu nerăbdare să discut mâine cu Consiliul Coordonator al Diasporei, condus de dl. Mark Gjonaj, reprezentant marcant al diasporei albaneze din SUA”, scrie Nikolla.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here