Altin Dumani este noul procuror-șef al Structurii Speciale împotriva Criminalității și Corupției

Altin Dumani este noul procuror-șef al Structurii Speciale împotriva Criminalității și Corupției (SSCC). Dl. Dumani a fost ales cu 5 voturi pentru de către membrii Înaltului Consiliu al Parchetului proces care a fost urmat și de ambasadorul SUA in Albania, E.S. Yuri Kim. Dumani va avea un mandat de 3 ani în fruntea PSCC fără drept de realegere, deoarece îl înlocuiește pe Arben Kraja, al cărui mandat s-a încheiat, și își începe activitatea pe 19 decembrie 2022.

În afara de Dumani in competitia pentru procurorul- șeful SSCC s-au aflat procurorii Edvin Kondili, care a primit 4 voturi, iar Adnan Xholi a primit doar 1 vot de la Comisie. În cadrul prezentării platformei în fața KLP, Dumani a spus că își vede sarcina ca pe o misiune și nu ca pe o slujbă. El a subliniat că se pune accentul pe întărirea încrederii cetățenilor în justiție și că în investigațiile sale nu se va concentra pe nume, ci pe dovezi. Dumani a cerut ca spiritul de lucru în echipă să fie întărit în SPAK și ca procurorii să aibă mereu sprijinul lui.

Altin Dumani este procurorul care a condus operațiunea care a dus la arestarea a 13 persoane, printre care și judecătorul Tribunalului Kruja, Enkeleda Hoxha, condamnată pentru favorizarea eliberării prizonierilor cu pedepse severe. Dumani este unul dintre procurorii care au condus pentru prima dată unitatea Task Force, înființată cu ani în urmă pentru combaterea infracțiunii funcționarilor. Are o carieră de 20 de ani ca procuror.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here