Marți la Tirana va avea loc pentru prima dată Summitul UE-Balcanii de Vest

Marți la Tirana, unde va avea loc pentru prima dată Summitul UE-Balcanii de Vest. Principalele subiecte care vor fi dezbătute vor fi războiul din Ucraina, migrația, lupta împotriva terorismului și crimei organizate, precum și întărirea securității.

În special, în ceea ce privește războiul din Ucraina, accentul va fi pus pe înfruntarea provocărilor comune care vin ca urmare a agresiunii ruse. În centrul atenției vor fi efectele negative pe care războiul le-a adus asupra energiei și securității alimentare din Balcanii de Vest.

Summitul de la Tirana va fi o oportunitate de a discuta despre acțiuni coordonate pe probleme de securitate și apărare, care au devenit și mai importante în contextul agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Aceasta include combaterea manipulării informațiilor străine și îmbunătățirea securității cibernetice. Un alt punct foarte important inclus pe ordinea de zi este imigrația. Este de așteptat ca liderii europeni să facă schimb de opinii cu privire la gestionarea imigrației, având în vedere că a existat o creștere semnificativă a tinerilor din Balcanii de Vest care au părăsit țara, inclusiv Albania. De asemenea, vor fi discutate politicile UE în materie de vize și cooperarea pentru returnarea imigranților ilegali. Înalții reprezentanți europeni sunt așteptați să discute despre consolidarea cooperării împotriva terorismului și prevenirea radicalizării. Numeroase forțe de securitate au fost angajate pentru succesul summitului. Aproximativ 1.500 de polițiști sunt așteptați să fie de serviciu. Măsurile sunt considerate ca implementare a protocoalelor UE.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here