Poliția de Stat a garantat dreptul de protest când va avea loc summitul UE-Balcanii de Vest

Tirana va fi blocată pe 6 decembrie. Directorul de poliție: Protestul opoziției poate avea loc în afara perimetrului de securitate.
Poliția de Stat a garantat dreptul de a protesta pe 6 decembrie, când va avea loc summitul UE-Balcanii de Vest.
Directorul general al Poliției, Muhamet Rrumbullaku, a spus că poliția va garanta succesul oricărui protest care va avea loc pe 6 decembrie de către opoziție, în afara perimetrului de securitate. Întrebat dacă vor exista acte de violență, el a spus că nu există dovezi că s-ar putea întâmpla așa ceva. “Garantăm protestul în afara perimetrului de securitate. Pe de altă parte, nu există informații sau declarații despre acțiuni violente. Nu este în interesul nimănui să aibă în acea zi astfel de chestiuni la care te referi. Nu avem date în acest sens. Nu există astfel de probleme arătate în public și opinie”. Când mai sunt câteva zile până la organizarea summitului Uniunea Europeană – Balcanii de Vest la Tirana, ministrul de Interne, Bledi Çuçi, a spus că pe 6 decembrie succesul acestui eveniment va fi garantat, în timp ce a vorbit de protestul convocat de PD.
„Nu am fost niciodată împotriva protestelor, am garantat întotdeauna protestele, dreptul constituțional de a protesta. De data aceasta, există o zonă roșie unde va avea loc summit-ul, unde nu poți protesta, dar în afara acelei zone fără îndoială”, a spus Çuçi.
Începând de luni, 5 decembrie, la prânz, toate axele definite ca perimetru de securitate vor fi blocate pentru parcarea autovehiculelor sau chiar pentru circulația acestora. Deplasarea pe jos va fi permisă numai pentru rezidenții rezidenți din acele cartiere care sunt incluse în perimetrul de securitate.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here