Secretarul de stat al DRP Gheorghe Cârciu mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Secretarul de stat al DRP Gheorghe Cârciu a tranmis un mesaj de felicitare.

“Dragi români de pretutindeni,

Sărbătorim astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională a României, iar imnul nostru național se va auzi peste tot în lume, acolo unde românii au ales să muncească, să trăiască și să studieze. În aceste momente pline de emoție, ne îndreptăm gândurile spre cei care au luptat să rămânem uniți și care ne-au transmis o misiune importantă, aceea de a ne proteja drepturile și libertățile câștigate și de a ne reprezenta țara cu mândrie.

La mulți ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet! Să fim mai buni și mai puternici în fiecare zi, pe măsura moștenirii lăsate de strămoșii noștri și a așteptărilor urmașilor noștri!

În același timp, în numele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, doresc să vă mulțumesc pentru activitatea pe care o derulați în sprijinul comunităților de români, în formarea tinerelor generații și în dezvoltarea relațiilor de prietenie și de colaborare cu comunitățile locale.

Am parcurs împreună, în acest an dificil, pași importanți pentru susținerea românilor din afara granițelor țării. La nivelul Departamentului, am lansat o serie de programe de sprijin, finanțări nerambursabile și granturi, în vederea promovării identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi pentru consolidarea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din străinătate.

Pentru perioada următoare, ne propunem să dezvoltăm un număr și mai mare de proiecte care să valorifice potențialul românilor de pretutindeni și prin care să reconectăm cu patria mamă cât mai mulți copii și tineri prin intermediul taberelor ARC.

Vă așteptăm alături de noi în acest demers, să contribuim cu idei și forțe proaspete la bunăstarea semenilor noștri.

La mulți ani în pace, credință și armonie!

Cu cele mai bune gânduri,

din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni,

Gheorghe Cârciu

Secretar de stat“.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here