Mesajul secretarului de stat Gheorghe Cârciu cu prilejul evenimentului muzical “Prietenie istorică între două culturi Albania-România”

Onorată audiență,

În numele Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, vă transmit cele mai bune gânduri cu prilejul evenimentului muzical – “Prietenie istoricăîntre două culturi (Albania-România)”. Sunt convins că astfel de evenimente culturalesunt în măsură să întărească relațiile de prietenie dintre Albania și România.

Salut, de asemenea, activitatea Fundației “Harriet Martineau” și angajamentul pe care și l-a asumat în direcția promovării, păstrării și afirmării identității culturale și lingvistice a comunității aromâne. Avem o misiune comună, aceea de a veni în sprijinul acestei comunități cu proiecteprin care să rămânem uniți și conectațila tezaurul cultural românesc.

Comunitățile de români din afara granițelor reprezintă o prioritate strategică a Guvernului României, iar misiunea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni este de a susține drepturile și interesele românilor de peste hotare. Prin proiectele pe care le derulăm la nivelul Departamentului, ne dorim să sprijinim organizaţiile şi asociaţiile românilor de pretutindeni în vederea stabilirii unui parteneriat eficient, care să urmărească atât promovarea imaginii României şi a românilor în statele de reşedinţă, cât și a patrimoniul cultural și păstrarea vie a obiceiurilor și tradițiilor.

În acest sens, activitatea Departamentului pe care îl conduc se concentrează pe două direcții principale: educația și cultura. Am lansat în acest an o serie de programe de sprijin dedicate, finanțări nerambursabile și granturi pentru proiectele dezvoltate de românii din comunitățile istorice și diaspora. Ne dorim să vedem cât mai multe din ele implementate, care să inspire tinerele generații și să promoveze valorile și tradițiile românești.

Vă felicit încă o dată pentru inițiativa organizării acestui eveniment și vă asigur de toată susținerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în activitățile desfășurate pentru binele românilor. 

Cu cele mai bune gânduri,

din partea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni,

Gheorghe Cârciu

Secretar de stat

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here