Cântăreața de renume mondial Dua Lipa a primit cetățenia albaneză de la Președintele Republicii Bajram Begaj.

Președintele Begaj a primit-o pe cunoscuta artistă, care va concerta în Piața Skënderbej pentru aniversarea a 110 de ani de la Independența Albaniei. Șeful statului a apreciat-o pentru talentul, spiritul artistic precum și angajamentul în sprijinul cauzelor sociale.

„Este o deosebită plăcere că astăzi îi urăm bun venit artistei mari Dua Lipa. Spun mare artistă, dar este și o fată simplă, care ne-a dat cea mai mare mândrie nouă, Albaniei, Kosovo și oriunde sunt albanezi în lume. Tineretul albanez te are drept exemplu și ai demonstrat că visele pot fi realizate muncind din ce în ce mai mult. I-ai făcut pe toți albanezii împreună! Prin urmare, sunt încântat să vă acord cetățenia albaneză”, a spus președintele Begaj. Starul muzicii mondiale Dua Lipa s-a născut la Londra pe 22 august 1995 într-o familie de albanezi din Kosovo. A fost educată între Londra și Pristina, unde familia ei s-a stabilit după declararea independenței Kosovo în 2008.

Talentul înnăscut și dedicarea pentru lumea muzicii și artei au ajutat-o să urce pe scara carierei artistice cu curaj și determinare încă de la o vârstă fragedă. Are deja multe premii și distincții pentru contribuția ei la muzică și artă, inclusiv trei premii Grammy.

Sensibilitatea ei față de problemele sociale din diferite țări ale lumii a implicat-o pe Dua Lipa cu UNICEF, în sprijinul campaniilor pentru drepturile copilului. După cutremurul din Albania din 26 noiembrie 2019, Lipa le-a cerut fanilor săi sprijin și donații și a organizat o campanie de strângere de fonduri cu designeri albanezi, veniturile căreia au fost către familiile victimelor cutremurului.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here