Lviv, Capitala Europeană a Tineretului 2025

Orașul ucrainean, Lviv, a câștigat titlul de „Capitală europeană a tineretului 2025”. Reprezentanții orașelor finaliste, Lviv, Fuenlabrada, Tromso și Izmir, au fost primiți într-o întâlnire de primarul orasului Tirana, Erion Veliaj. Veliaj a transmis mesajul că, cu sau fără titlu, viitorul este tinerii și că aceștia ar trebui să coopereze și să creeze punți între țări și să transmită înțelegere și pace și nu război. Patru au fost orașele finaliste pentru titlul următoarei Capitale Europene a Tineretului: Izmir, Fuenlabrada, Tromso și Lviv. Erion Veliaj, în calitatea orașului care deține în prezent acest statut, a subliniat că astfel de angajamente sunt o ocazie foarte bună de cooperare între tineri.

„Cu sau fără titlu, viitorul aparține tinerilor și dacă începem această cooperare astăzi, începem de azi să conectăm aceste poduri, începem aceste schimburi astăzi, avem o oportunitate extraordinară pentru viitor. Ceea ce am învățat din primul an nu a fost doar infrastructura fizică, în școli, în cămine, în politicile noastre de card de student, politicile noastre de a oferi transport gratuit, politici de reducere a prețurilor locuințelor, acestea sunt politici care pot fi implementate în Norvegia, în Spania, si in Turcia. Deci, în acest sens, toți avem ceva de învățat unii de la alții. Tirana este o țară deschisă, Albania vă urează bun venit”, a spus Veliaj.

Timp de un an, Tirana a fost Capitala Europeană a Tineretului, ceea ce înseamnă multe proiecte, multe activități, o promovare extraordinară a Tiranei și Albaniei și multe oportunități pentru tinerii noștri să se organizeze și să se conecteze cu toate rețelele europene de tineret.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here