Prețul energiei rămâne neschimbat în luna noiembrie

De la Shijak, unde a participat la loteria pentru distribuirea de noi case pentru familiile afectate de cutremurul din noiembrie 2019, șeful guvernului Edi Rama a spus că cetățenii vor continua să plătească energia la fel ca până acum. Deși vremea a fost destul de bună și fără ploaie, banda de energie de 800 kilowați/oră nu se va aplica nici luna aceasta.
„Din fericire, ne permite să vă protejăm, astfel încât să puteți continua să plătiți același preț al energiei pe care îl plăteai înainte de începerea crizei și înainte de începerea războiului și nu simți deloc că prețul se înmulțește”.
Rama a garantat același lucru pentru întreprinderile mici.
„Chiar și pentru întreprinderile mici, vom continua să facem asta pentru că dacă creștem energia întreprinderilor mici, toate acele magazine în care mergi să faci cumpărături, te vor percepe automat pentru ceea ce cumperi”.
Guvernul albanez, pe 8 septembrie, odată cu prezentarea celui de-al doilea pachet de rezistență socială, a anunțat și creșterea prețului de peste 4 ori pentru cantitatea de energie consumată peste banda de 800 kW. Dar, întrucât totul părea gata și interdicția urma să intre în vigoare a doua zi, sub argumentele îmbunătățirii situației apei și reducerii consumului, premierul Edi Rama a anunțat că interdicția de 800 kW nu va intra în vigoare la 1 octombrie.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here