De la situația cu Covid-19, Asociațiile de Transport și-au exprimat îngrijorarea că acest sector se află într-o situație de urgență, întrucât se află în dificultate nu doar să facă față prețului ridicat al combustibilului, ci și plăților angajaților. În aceste condiții, operatorii operează în pierdere. În ciuda celui de-al doilea pachet anti-criză, sectorul este în stare de urgență din cauza cheltuielilor cu petrolul și a salariilor angajaților.
Asociația Națională a Transporturilor Urbane și Asociația Transporturilor Urbane și Interurbane, într-o scrisoare adresată premierului Edi Rama și ministrului Infrastructurii și Energiei Belinda Balluku, solicită continuarea subvenției în sprijinul sectorului din cauza creșterii pretul petrolului.
Asociațiile de Transporturi subliniază că cel de-al doilea pachet anticriz, încheiat pe 31 octombrie, a fost insuficient pentru a reconstrui serviciul de transport urban, iar pentru creșterea calității serviciului este nevoie de un sprijin mai mare din partea organelor responsabile. Guvernul a aprobat în două pachete, valoarea de 500 de milioane de lei pentru transportul urban și interurban, plătind 100 de lei pentru fiecare litru de motorină consumat de autobuze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here