Datorită programului”EU4Culture” este restaurat Muzeul din Kruja

Studenții de la universitățile din Viena și Tirana au restaurat muzeul Kruja. Muzeul Etnografic din Kruja are peste 1000 de obiecte valoroase, care sunt supuse procesului de curățare, pentru a fi restaurate și expuse în muzeul reînviat.
Studenții de la Universitatea din Viena și de la Universitatea din Tirana au lucrat împreună pentru a curăța și conserva artefactele, care datorită programului EU4Culture sunt în curs de restaurare și revitalizare.
Lucrările de restaurare a muzeului includ iluminat, supraveghere, apărare împotriva incendiilor etc. “Actuala expoziție de artefacte va fi îmbunătățită în colaborare directă cu curatorul și directorul Muzeului. Podeaua, acoperișul, tavanul, toate ușile și ferestrele vor fi reparate acolo unde este necesar”, subliniază #EU4Culture. O parte a lucrărilor de restaurare va consta în curățarea și întărirea mobilierului și a picturilor murale din secolul al XVIII-lea. Acest muzeu are geneza creării sale la 20 noiembrie 1989 și se află într-un obiect construit în îndepărtatul an 1764, care este fosta casă a familiei Toptani, care este o clădire de tip „cardak”. Acest obiect este clasificat ca obiect de patrimoniu cultural și monument cultural de categoria I.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here