În 3 decenii de tranziție, Albania a fost în centrul atenției cercetătorilor, istoricilor, scriitorilor și fotografilor.
Acesta este cazul cunoscutului fotograf elvețian Hans Peter Jost, care vizitează în mod frecvent Albania din 1991. Fiecare vizită a servit la fixarea schimbărilor pe care le-a suferit țara, pe care le-a documentat prin expoziția „Albania in Between”. De asemenea, fotograful Jost a publicat o carte foto cu același titlu în germană și engleză.
“Această expoziție este tocmai încheierea acestor ani, care este rezumată într-o carte publicată de mine, cu o prefață a lui Fatos Lubonja și a balcanologului Nathalie Clayer”, spune Hans Peter Jost.
Ambasadorul elvețian E.S. Ruth Huber a descris pe scurt impresia acestei expoziții.
„Impresia personală pe care o am este aceea de schimbare și transformare. S-au schimbat atât de multe în această țară, de la brutăria din 1991 într-una dintre fotografii, unde oamenii păreau disperați să cumpere alimente care erau rare, până la străzile moderne ale orașului de astăzi, care arată asemănător cu cele ale oricărei țări europene.” – a spus E.S. Ruth Huber, ambasadorul Elveției în Albania.
Directorul Galeriei de Artă din Shkodër, Fatmir Juka, a explicat numele expoziției.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here