Primarul Erion Veliaj a dat o veste mult așteptată pentru studenți, că vor fi câteva facilități pentru ei. În cadrul ședinței de luni a Consiliului Municipal din Tirana, Veliaj a vorbit despre abonamentele gratuite pentru studenți în timpul crizei.

El a subliniat, printre altele, că această știre vine în anul în care Tirana deține titlul de „Capitală Europeană a Tineretului”. Municipalitatea va elabora un pachet de sprijin financiar, care va fi prezentat Consiliului la următoarea ședință, pentru a sprijini studenții în această perioadă de criză economică. Abonamentul va fi gratuit pentru studenți, iar jumătate din factura căminului va fi scutită și pentru cei care aleg să locuiască în clădirile din cartierul Studentesc

„Propunerea noastră este să subvenționăm o parte din factura căminului. Este adevărat că studenții nu sunt rezidenți în Tirana, dar 9 din 10 studenți rămân în Tirana după ce termină facultatea, iar din moment ce costurile căminelor au crescut, va trebui să luăm o decizie importantă, să subvenționăm măcar jumătate din factura căminelor sau aproximativ jumătate, pentru a se asigura că studenții nu sunt afectați de această situație. De asemenea, am primit alte câteva propuneri, printre care și un abonament gratuit pentru studenți, pentru ca pe perioada crizei să nu fie afectați, în special studenții care vin la Tirana, unde costul este neapărat mai mare decât într-un oraș din provincie. Facem calculele și la următoarea ședință a Consiliului Municipal vom aduce mai multe pachete financiare care abordează aceste situații”, a spus Veliaj.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here