Consiliul de Miniștri a aprobat proiectul de buget 2023

Economia albaneză pentru anul viitor va crește în termeni reali cu 2,6 la sută. Despre această creștere a anunțat ministrul Finanțelor și Economiei, Delina Ibrahimaj, după ce Consiliul de Miniștri a aprobat proiectul de buget pe 2023.

Ministrul Finanţelor, Delina Ibrahimaj, a afirmat că economia albaneză este de aşteptat să crească cu o rată de 2,6% în termeni reali şi 5,7% în termeni nominali. Pe de altă parte, în cursul anului viitor, se preconizează că inflația va începe să încetinească, atingând un nivel mediu de 3,6%.

„Consiliul de Miniștri a luat în considerare proiectul de buget pentru 2023. În cursul anului viitor prognozăm că economia albaneză va crește cu o rată de 2,6% în termeni reali, și 5,7% în termeni nominali. Prevăzăm că în 2023 inflația, care a fost prima dată în acest an, va începe să încetinească, atingând un nivel mediu de 3,6%. Prin proiectul de buget pe care l-am prezentat și aprobat în Consiliul de Miniștri, vom continua să avem o consolidare fiscală și pe parcursul anului viitor prin reducerea nivelului așteptat al datoriei publice, reducerea ratelor deficitului și prognozarea unui sold primar pozitiv”, a spus ministru.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here