Cel mai de succes film al anului din cinematografia kosovară, „Vera Andrron Detin”, lăudat de critici și câștigător al multor premii internaționale importante, a avut premiera la Tirana la cinematograful Cineplexx.

În filmul scris de Doruntina Basha și regizat de Kaltrina Krasniqi apare și astăzi femeia care luptă cu o realitate dură a inegalităților de gen adânc înrădăcinate în societate.

„Vera Andrron Detin” este câștigătoarea a numeroase premii internaționale importante precum: Festivalul de Film de la Veneția, Festivalul Internațional de Film de la Tokyo, Festivalul Internațional de Film de la Salonic etc. În „Prifest” a fost premiat pentru cea mai bună regie.

Vera, o femeie de vârstă mijlocie, este forțată să înfrunte realitatea problemelor de gen cu rădăcini adânci în societate și astăzi. Lupta Verei pentru proprietatea familiei dezvăluie un mediu politic și cultural construit pe inegalități, nu numai în Kosovo, ci și la nivel global. Actorii care joacă în film sunt: ​​Teuta Ajdini, Alketa Syla, Refet Abazi, Astrit Kabashi, Arona Zyberi, Aurita Agushi, Ilire Vinca, Xhevat Qorraj etc.

GIF Image

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here